Velkommen til Fyrklit

Vi formidler gode oplevelser i natur tæt på Hirtshals

Miljø & Bæredygtighed

Fyrklit har stort fokus på miljø og bæredygtighed. 

Centret er ved at gennemgå en omfattende energirenovering. Målet er, at det samlede energiforbrug reduceres med 65% ift. forbruget før renoveringen. Etape 1 og 2 blev afsluttet i 2016. 1+2 omhandlede nye vinduer + dører/efterisolering af vægge/ny vvs/ventilationsanlæg i lejligheder.

Etape 3 omhandler et stort solcelleanlæg og efterisolering af alle tage. Solcelleanlæget blev etableret i 2023 og bidrager til centeres daglige el-forbrug. Efterisolering af tage  vil udføres når de enkelte tage (tagpap) trænger til udskiftning. 

Fyrklit har ligeledes investeret i el stander til opladning af elbiler.

Et andet tiltag er indkøb af nye tæppefliser til vores gangarealer. Filtbagsiderne er fremstillet af genbrugte vandflasker. Garnet til fronter er fremstillet af brugte fiskenet.

I den daglige drift og vedligehold bliver det løbende vurderet hvad den bedste løsning vil være ift. miljø og bæredygtighed når en opgave skal løses. Fyrklit ligger på en 130.000m² stor grund med en fantastisk natur med fredede og sjældne blomster, planter og sommerfugle. Vi undlader at slå græsset på flere udvalgte steder for at tilgodese vores enestående natur.